Μην μπερδεύεστε !
Γίνεται συζήτηση για μέτρα, διαρρέονται μέτρα, αλλά μέτρο συγκεκριμένο μέχρι στιγμής δεν έχει παρθεί κανένα.
Μα θα πείτε ακροβατεί ο Παπανδρέου διότι η επιθετικότητα των αγορών έχει φθάσει πια σε οριακά σημεία.
Μόλις χθες ο κος Λάχμαν στους Financial Times ανέλυε τα κοινά χαρακτηριστικά της Ελλάδας με την Αργεντινή και κατέληγε στην διατύπωση της ιδέας η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ζώνη του ευρώ και να επανέλθει στη δραχμή.
Και ο κος Λάχμαν δεν είναι όποιος-όποιος Είναι ο υπεύθυνος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών.
Τι είναι όμως αυτό που δεν αφήνει τον Γιώργο Παπανδρέου να πάρει μέτρα αντιμετώπισης της Ελληνικής κρίσης, δεν έχει καταλάβει τι ...
συμβαίνει;
Αυτό ενδεχομένως ίσχυε για το πρώτο διάστημα της πρωθυπουργίας του, αλλά το τελευταίο δίμηνο το έχει ακούσει από όλους και με τρόπο που στην χειρότερη περίπτωση ήταν απαξιωτικός.
Μήπως δεν μπορεί να συντονίσει του Υπουργούς του;
Αυτό βεβαίως συμβαίνει αλλά δεν δίνει την απάντηση.
Τότε μένει η τελευταία εκδοχή ότι η προσπάθεια είναι να υπάρξει διεύρυνση του πολιτικού κύκλου που θα επωμισθεί το πολιτικό κόστος από την επιβολή των μέτρων που όσο περνάει ο καιρός θα εμφανίζονται και πιο ακραία με κίνδυνο αυτός ο οποίος θα τα αποφασίσει να συγκεντρώσει και την οργή αυτών που θα τα υποστούν.
Το δείπνο που παρέθεσε ο Λεωνίδας Κύρκος, όταν κανείς μελετήσει τον κατάλογο τον προσκεκλημένων, δίνει μια πρώτη απάντηση :
πρώτα από όλα γίνεται σαφές, ότι ο κ. Κύρκος υποβοηθήθηκε, εάν δεν καθοδηγήθηκε από το περιβάλλον Παπανδρέου, με στόχο την δημιουργία των πολιτικών προϋποθέσεων για την εμφάνιση ενός πρωτόλειου σχήματος «μιας ομάδας εθνικής ενότητας απέναντι στην ελληνική κρίση» και εξηγείται η ευθεία προσπάθεια διάστασης του Συνασπισμού όπως και η επιλεκτική πρόσκληση του Μητσοτακικού περιβάλλοντος.
Ο Λεωνίδας Κύρκος λοιπόν πιεζόμενος ίσως από το βάρος του ‘89 προσπαθεί να προσφέρει τις τελευταίες του υπηρεσίες που πολλοί τις έχουν κρίνει ως αρνητικές, στην Ελλάδα.
Στην αναζήτηση λοιπόν εταίρων πρόθυμων να μοιραστούν το πολιτικό κόστος, αλλά και το πολιτικό ρίσκο, με αντάλλαγμα την συμμετοχή τους στην διακυβέρνηση της χώρας, φαίνεται να αναζητά ο κ. Παπανδρέου και το μεγάλο ερωτηματικό είναι εάν θα τους πείσει.
Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ για Ανάπτυξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου