Ηδωνίδα Γη

Ηδωνίδα Γη
Η πραγματική διάσταση των πραγμάτων!

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Μην ακούτε τους πανηγυρισμούς...η κατάσταση στην οικονομία έχει ξεφύγει απο έλεγχο!

Μόνη λύση τώρα η παρέμβαση Παπούλια



Την ώρα που τα κανάλια και γενικώς τα ΜΜΕ πανηγύριζαν ότι η κυβέρνηση κατάφερε να πείσει τους Ευρωπαίους και τους διεθνείς οικονομικούς παράγοντες στο Νταβός, ότι μπορεί να ξεπεράσεi την κρίση επειδή διαθέτει σχέδιο και αποφασιστικότητα, μόνον εδώ στο "parapolitika.gr" διαβάζατε το εντελώς αντίθετο χθες το πρωί .
Η επικοινωνιακή φούσκα δεν κράτησε ούτε 24 ώρες, καθώς σήμερα τα ΝΕΑ αποκαλύπτουν ότι η Ε.Ε. έχει ζητήσει από τον Παπανδρέου να εφαρμόσει πρόγραμμα σκληρότατης και ανεπανάληπτης λιτότητας εντός των επόμενων εξήντα ημερών!  
Περικοπές... μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, απόλυτο πάγωμα στις προσλήψεις, προείσπραξη φόρων από ελεύθερους επαγγελματίες, γενικευμένη αύξηση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης , είναι μεταξύ των μέτρων που καλείται να λάβει και να εφαρμόσει μέσα στον Φεβρουάριο ο Παπανδρέου ώστε να μην τον αδειάσουν οι αγορές τον Μάρτιο
Τέτοια μέτρα δεν τόλμησε να λάβει κανένα κράτος, ούτε η Ιρλανδία και φυσικά δεν πρόκειται να λάβει ούτε η Ελλάδα, λόγω της εκρηκτικής κοινωνικής αναταραχής που θα προκαλέσουν . Από τη μία οι αγρότες, από την άλλη οι εφοριακοί και τελωνειακοί υπάλληλοι και στη συνέχεια το σύνολο των εργαζόμενων στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, δημιουργούν κλίμα πλήρους και καθολικής αντίδρασης της κοινωνίας.
Όταν ο Μητσοτάκης καλούσε τον Παπανδρέου, πριν από τα Χριστούγεννα, να φτιάξει κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, όχι μόνο δεν τον άκουγαν αλλά τον απαξίωναν κιόλας.
Ο μόνος που μπορεί να παρέμβει τώρα, έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα, είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας .
Με spread στα πενταετή και τα δεκαετή που εξακολουθεί να κινείται στο φράγμα των 380-400 μονάδων, παρά τις δηλώσεις στήριξης στην Ελλάδα από τους ευρωπαίους ηγέτες και έχοντας μπροστά του το ραντεβού στις Βρυξέλλες στα μέσα Φεβρουαρίου, όπου εκεί θα κριθεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας, ο Παπανδρέου δεν έχιε α καμία άλλη επιλογή, παρά να ζητήσει από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν και να πει ευθέως ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε.
http://emprosdrama.blogspot.com/
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: