Ηδωνίδα Γη

Ηδωνίδα Γη
Η πραγματική διάσταση των πραγμάτων!

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Νεοκλής Σαρρής : Tομές 8/12




Μέρος 1 : Η αθέατη πλευρά της πολυπολιτισμικότητας

Οι μιναρέδες δεν είναι ένδειξη θρησκευτικότητας, αλλά είναι ένδειξη πολιτικής εξουσίας, καθώς στο Ισλάμ η θρησκευτική και η πολιτική εξουσία συνυπάρχουν. Μέσα σ αυτό το πλαίσιο σχολιάζεται άρθρο του κ. Μιχάλη Μητσού με θέμα «Ισλάμ, μία ευρωπαϊκή θρησκεία», που δημοσιεύτηκε στα Νέα στις 2.12.09, όπου επισημαίνεται ο ρόλος του χρηματοδοτούμενου από τη Σαουδική Αραβία μουσουλμάνου Ελβετού καθηγητή Ταρίκ Ραμαντάν. Επιπλέον να αποσύρουν τις...
καταθέσεις τους από την Ελβετία και να τις μεταφέρουν σε τουρκικές τράπεζες, κάλεσε τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς, προβάλλοντας την Τουρκία ως προστάτιδα όλου του μουσουλμανικού πληθυσμού του κόσμου. (λινκ 1,2)

Μέρος 2: Ιστορία δίχως Γεωγραφία


Επισημαίνεται το "λάθος" του κ. Νίκου Χρυσόγελου, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Hellenic NEXUS, τ. 36 Δεκέμβριος 2009, όπου για τα εθνικά θέματα χρησιμοποίησε το γνωστό επιχείρημα του πολέμου μεταξύ Γαλλίας Γερμανίας πριν 60 χρόνια και την τωρινή συνεργασία τους, «ξεχνώντας» τη γεωγραφία και τη πολιτισμική στάθμη αυτών των χωρών σε σχέση με αυτών της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Σχολιάζεται ο διορισμός (προφανώς από απροσεξία) του κ. Σινάν Καβάζ, ανθρώπου του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και ενεργού μέλους της αποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» (η οποία ουσιαστικά αναιρεί τη Συνθήκη της Λωζάννης, καθώς σύμφωνα με τη συνθήκη δεν αναγνωρίζονται εθνικές μειονότητες, αλλά μόνο θρησκευτικές), ως συνεργάτη του κ. Ξυνίδη, γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος. (λινκ 1,2)

Μέρος 3 : Η γυάλινη οροφή της εξουσίας

Η μετάβαση της μειονότητας της Θράκης από παραδοσιακή κοινωνία, σε κοινωνία των πόλεων, έχει ως αποτέλεσμα την έντονη αύξηση της εθνικής συνειδήσεως. Παράλληλα δραστηριοποιείται και παρεμβαίνει το τουρκικό προξενείο. Μέσα σ αυτό το πλαίσιο μέτρα καταπιεστικά, τα οποία κατά το παρελθόν υπήρχαν, ήταν μέτρα ερασιτεχνικά και ηλίθια και ως πυροτεχνήματα κάνανε ζημιά και στην Ελλάδα και στους μειονοτικούς. Τώρα πάμε στο άλλο άκρο, όσον αφορά την (ενδεχόμενη) παραχώρηση πολιτικής εξουσίας στην μειονότητα. Το μέτρο θα έπρεπε να ήταν μια γυάλινη οροφή.

Σχολιάζεται η λάθος εκτίμηση του τουρκικού προξενείου για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών 2009 και του δημοψηφίσματος του 1974 και υπενθυμίζεται η αντίδραση της Τουρκίας όταν η Ελλάδα το 1976 επεσήμανε ότι έχει διασαλευτεί η αριθμητική ισορροπία των μειονοτήτων σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης, και η οποία τουρκική απάντηση ήταν: « οι Τούρκοι στη Θράκη έχουν μείνει, διότι εισέτι δεν έχει επιλυθεί το εδαφικό καθεστώς της περιοχής αυτής και είναι διεκδικήσιμο από μέρος της Τουρκίας». Έχουν σχέση οι εξελίξεις που μεθοδεύονται σήμερα στη Θράκη;

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: