Ηδωνίδα Γη

Ηδωνίδα Γη
Η πραγματική διάσταση των πραγμάτων!

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Αφιέρωμα στον μεγάλο Πατριώτη Τάσσο Παπαδόπουλο !



Και νεκρός νικά ο Τάσσος !

Πρωτοσέλιδο θέμα σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες είναι ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος στην πρώτη επέτειο του θανάτου του, με αφορμή τη σύληση του τάφου του και την εξαφάνιση του λειψάνου του.
Η αποτρόπαιη ενέργεια,που προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη, είναι το κύριο θέμα σε όλες -πλην της "Χαραυγής"- σημερινές εφημερίδες.
Η ''Αλήθεια'',υπό τον τίτλο ''Προβοκάτσια'',γράφει ότι σοκ προκάλεσε...

η "φρικιαστική πράξη παρανοϊκών άγνωστων να ανοίξουν τον τάφο και να κλέψουν τη σορό του αείμνηστου τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, την ημέρα του θανάτου του και παραμονή του πρώτου ετήσιου μνημόσυνου του". Γράφει, επίσης, ότι τρεις ΕΠΥ από την Ελλάδα,οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με την οργάνωση ''Χρυσή Αυγή'',ανακρίθηκαν χθες από την Αστυνομία σε σχέση με την υπόθεση κλοπής των λειψάνων του Τάσσου Παπαδόπουλου. Η ''Μάχη'',υπό τον τίτλο ''Γιατί;'',γράφει ότι άφωνη είναι η Κύπρος από τη σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου και ότι οι τυμβωρύχοι δεν άφησαν τεκμήρια.
Ο ''Πολίτης'',υπό τον τίτλο ''Κύπρος αγρίων'',γράφει ότι βέβηλοι άνοιξαν τον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου και έκλεψαν τη σορό του και ότι το πρωτοφανές γεγονός " έτυχε άμεσης πολιτικής εκμετάλλευσης από κάποιους που έσπευσαν να το τοποθετήσουν στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις". Γράφει,επίσης,ότι μέλος του στενού περιβάλλοντος της οικογένειας Τάσσου Παπαδόπουλου ανέφερε στην εφημερίδα ότι η οικογένεια αναμένει επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία,αλλά θεωρεί εντελώς απομακρυσμένο το ενδεχόμενο η ενέργεια αυτή να προέρχεται από Ελληνοκύπριο.
Η ''Σημερινή'',υπό τον τίτλο ''Ανοσιούργημα'', γράφει ότι απίστευτη βαρβαρότητα, ιεροσυλία και ανοσιούργημα, ήταν η πράξη αγνώστων που άνοιξαν τον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου, αφαίρεσαν τη σορό του και την εξαφάνισαν, πράξη η οποία προκάλεσε σοκ ανά το παγκύπριο και μεταδόθηκε διεθνώς. Γράφει,επίσης, ότι ο Μελής Ιωάννου,που για 35 χρόνια ήταν μέλος της φρουράς του Τάσσου Παπαδόπουλου,ήταν εκείνος που διαπίστωσε πρώτος την κλοπή της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας,όταν πήγε μαζί με ένα φίλο του αστυνομικό να ανάψει το καντήλι στον τάφο.
Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Βεβήλωσαν την Κύπρο'', γράφει ότι η ανησυχία, ο φόβος, αλλά και η οργή σκέπασαν όλη την Κύπρο με το άκουσμα της είδησης για το πρωτοφανές έγκλημα ιεροσυλίας στον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου, καθώς "η πράξη στρέφεται εναντίον όλης της Κύπρου και του λαού της". Η εφημερίδα προσθέτει ότι οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται στο σκοτάδι.
Η ''Χαραυγή'',όργανο του ΑΚΕΛ έχει κύριο θέμα της ρεπορτάζ για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, ενώ σε άλλο ρεπορτάζ της πρώτης σελίδας για τη σύληση του τάφου του Τ. Παπαδόπουλου γράφει ότι οργή και θλίψη προκάλεσε η μακάβρια ενέργεια των νυχτοβατών να ανοίξουν τον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου και να εξαφανίσουν τα λείψανα και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας απηύθυνε από τις Βρυξέλλες έκκληση για ψυχραιμία μπροστά σε αυτήν την ''προβοκάτσια''.
Η αγγλόγλωσση ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Κλάπηκαν τα λείψανα του Παπαδόπουλου'', γράφει ότι άγνωστοι άνοιξαν τον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου και έκλεψαν τα λείψανά του,σε μιαν πράξη ιεροσυλίας που προκάλεσε σοκ και ότι η Αστυνομία ανάκρινε χθες τρία άτομα, τα οποία αφέθηκαν αργότερα ελεύθερα,ύστερα από πληροφορίες ότι στην περιοχή θεάθηκε στρατιωτικό ασθενοφόρο.







...ΟΧΙ....λένε πάντα οι Έλληνες ήρωες!







Η Εξόδιος ακολουθία!


Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: