Ηδωνίδα Γη

Ηδωνίδα Γη
Η πραγματική διάσταση των πραγμάτων!

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Έλληνας πρέσβης μοιράζει το Αιγαίο στη μέση!

Αυτοί εκπροσωπούν την Ελλάδα;

Έλληνας διπλωμάτης δηλώνει κατάργηση των συνόρων στο Αιγαίο την επομένη ημέρα της εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε.!
Αυτό μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί, φυσικά, να εννοηθεί και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε ένας τόσο σημαντικός διπλωμάτης, όπως ο κύριος Βασίλης Κασκαρέλης, πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, να προβαίνει σε παιδαριώδεις και άκρως επικίνδυνες δηλώσεις, οι οποίες φυσικά κατεγράφησαν και διαφημίστηκαν από το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΤRT.
«Μεγάλο μέρος των προβλημάτων που υπάρχουν ανάμεσα σε Άγκυρα και Αθήνα, θα λυθούν χωρίς αμφιβολία την...
επομένη της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ευθαρσώς και χωρίς δεύτερη σκέψη ο Πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Βασίλης Κασκαρέλης!!!
Ο Κασκαρέλης σε ομιλία που έκανε στην Ουάσινγκτον, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως η ένταξη της Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και της Ευρώπης. Κι έτσι, η Τουρκία απέκτησε ακόμη έναν σύμμαχο για την πολυπόθητη είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συγκεκριμένα έλληνας πρέσβης είπε τα εξής:
«Σε περίπτωση που η Τουρκία γίνει μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα περισσότερα από τα μεταξύ μας προβλήματα, θα λυθούν την αμέσως επόμενη μέρα και χωρίς καν να χρειαστεί διαπραγμάτευση. Τα προβλήματα στο Αιγαίο, ας πούμε. Όταν η Τουρκία ενταχθεί στην ΕΕ, τα σύνορα θα καταργηθούν, επομένως δεν θα απομείνει και πρόβλημα».
Έτσι, ο κύριος Κασκαρέλης βλέπει πως δεν χρειάζεται να υφίσταται πλέον ο ρόλος του ως διπλωμάτης, αφού δεν πρόκειται η Ελλάδα να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για τα(;) μεταξύ μας προβλήματα. Ίσως, βέβαια, στο συγκεκριμένο σημείο, να ξεχνάει ο έλληνας πρέσβης πως ένα μόνο πρόβλημα αναγνωρίζει η Ελλάδα με την Τουρκία και αυτό το πρόβλημα ονομάζεται υφαλοκρηπίδα. Τα πολλά προβλήματα που βλέπει ο έλληνας διπλωμάτης, προφανώς είναι δική του άποψη, εκτός και εάν εκφράζει τις απόψεις της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου, φανερώνοντας έτσι μία περίεργη και μη δημοσιευμένη στροφή της εξωτερικής μας πολιτικής.
Κατά δεύτερον, στο σόφισμα του έλληνα πρέσβη υπάρχει η κατάργηση των συνόρων στο Αιγαίο, εάν η Τουρκία μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σαφέστατα, συμπαθής διπλωμάτης αγνοεί την έννοια των συνόρων και τι περικλείεται σε αυτήν. Και ευτυχώς, δεν έχει να κάνει με την «εθνικιστική» πλευρά, που κάποιοι θα τρέξουν να μου χρεώσουν, αλλά με ένα πλήθος άλλων παραγόντων, που έχουν απόλυτη συνάφεια με την οικονομία και το δικαίωμα της εκμετάλλευσης των υποθαλάσσιων και υπεδάφιων πλουτοπαραγωγικών πηγών του Αρχιπελάγους μας. Τώρα, με ποιο δικαίωμα αυτός ο δυστυχώς διπλωμάτης καταργεί τα σύνορα και ουσιαστικά παραχωρεί (αυτομάτως σύμφωνα με τον περίεργο συλλογισμό του) τα δικαιώματα (προφανώς η διάνοιά του μοιράζει στη μέση το Αιγαίο για να μην υπάρχουν «παρεξηγήσεις» ή «αδικημένοι») εκμετάλλευσης στην τουρκική πλευρά, είναι κάτι που μάλλον ειδικοί ψυχολόγοι, ψυχαναλυτές και ψυχίατροι θα πρέπει να ερευνήσουν. Και να είναι ευχαριστημένος ο έλληνας πρέσβης στις ΗΠΑ, εάν ασχοληθεί μαζί του ιατρικό επιστημονικό προσωπικό και όχι ειδικοί επιστήμονες άλλων υπηρεσιών της χώρας, π.χ. ειδικοί ανακριτές υπηρεσιών ασφαλείας του κράτους…
Βέβαια, απορίας άξιο είναι πως ο κύριος Κασκαρέλης προχώρησε στην συγκεκριμένη δήλωση, αγνοώντας βασικές αρχές και θέσεις της ίδιας της χώρας που εκπροσωπεί, δηλαδή της Ελλάδας.
- Πήρε από κάποιον την άδεια και αν όχι, γιατί συνεχίζει ο πρέσβης αυτός να βρίσκεται στη θέση του, αφού ουσιαστικά δημιουργεί ρήγμα στις θέσεις της χώρας μας για το Αιγαίο και τις βλέψεις της Τουρκίας…;
- Γιατί δεν έχει προχωρήσει στην άμεση αντικατάστασή του ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας, κ. Γιώργος Παπανδρέου; Είναι δυνατόν να συνεργάζεται με ανθρώπους που μέσα από δηλώσεις τους δημιουργούν προβλήματα στην πολιτική που θέλει να επιβάλει απέναντι στην τουρκική θρασύτητα;
- Τι έχει να πει, άραγε, το υπόλοιπο του διπλωματικού σώματος της Ελλάδας; Εγκρίνουν ή όχι; Συμφωνούν ή διαφωνούν με αυτές τις δηλώσεις του κυρίου Κασκαρέλη;
Κωνσταντίνος
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: