Ηδωνίδα Γη

Ηδωνίδα Γη
Η πραγματική διάσταση των πραγμάτων!

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Το "μεγάλο ατόπημα " του Παπανδρέου το πληρώνει η Ελλάδα και ο λαός της!

Δεν εκτίμησε έγκαιρα το μέγεθος της κρίσης!



Μπορεί να μη δηλώνει όνομα, αλλά τα είπε όλα
Και ακόμα περισσότερα αποκάλυψε ο συνεργάτης του Κ. Σημίτη Γιάννης Στουρνάρας
Ο συνομιλητής του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Reuters  (To pull Greece out of a fiscal crisis that has shaken the European Union, Prime Minister George Papandreou will have to overturn part of his free-spending late father's political legacy),.προτίμησε την ανωνυμία, δηλώνοντας απλώς «φίλος του πρωθυπουργού». 
Και έχει δίκιο, αφού οι γνωρίζοντες ξέρουν ότι ο Γ. Α. Παπανδρέου έχει απαγορεύσει αυστηρά σε φίλους, συγγενείς και στενούς συνεργάτες να ...συναντούν ακόμα και πρόσωπα τα οποία συναντούσαν συχνά. 
Οι δύσκολες αποφάσεις που καθημερινά καλείται να πάρει δεν δίνουν την πολυτέλεια των ψιθύρων και των διαρροών όταν δεν εντάσσονται σε μία μεθοδευμένη κομματική προπαγάνδα. 
Ο ανώνυμος φίλος του πρωθυπουργού, λοιπόν, είπε, και αυτό έκανε το γύρο του κόσμου: 
«Γνωρίζει πολύ καλά ο Γιώργος ότι η ιστορία τον αναγκάζει να προβεί σε μια πράξη ιδεολογικής και πολιτικής πατροκτονίας». 
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρεται στις περιόδους διακυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου και αντιπαραθέτει την πολιτική του με τα μέτρα που καλείται να λάβει ο Γιώργος Παπανδρέου.
Μάλιστα, το Reuters υποστηρίζει ότι σε συζητήσεις τους στενοί συνεργάτες του Παπανδρέου, μεταξύ των οποίων και ο αδερφός του Νίκος, απορρίπτουν τους χαρακτηρισμούς ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελεί ένα σύγχρονο «βασιλιά Οιδίποδα», που –όπως και στην τραγωδία του Σοφοκλή– είναι καταδικασμένος να σκοτώσει τον πατέρα του. Στο ίδιο δημοσίευμα παρατίθενται και δηλώσεις του προέδρου του ΙΟΒΕ, Γιάννη Στουρνάρα, που επισημαίνει ότι ο Γ. Α. Παπανδρέου καθυστέρησε να αντιληφθεί το μέγεθος της δημοσιονομικής κρίσης.
(Σημείωση δική μας, του Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.: Απεναντίας την προκάλεσε την κρίση και την εκτράχυνε! Διαβάστε εδώ!)
«Το καταλαβαίνει τώρα, αλλά θα είχαμε αποφύγει πολλά προβλήματα αν είχε δράσει εγκαίρως, με το που ανέλαβε την κυβέρνηση τον Οκτώβριο», τονίζει ο κ. Στουρνάρας.
Εδώ, βέβαια, δημιουργείται μείζον πολιτικό πρόβλημα, αφού ο γνωστός καθηγητής, τραπεζίτης και στενός συνεργάτης του Κ. Σημίτη, δεν λέει κάτι διαφορετικό από τον… αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ. Σαμαρά!
Λέει ότι ο Γ. Α. Παπανδρέου έκανε αυτό που απαγορεύεται να κάνει ένας πρωθυπουργός. Καθυστέρησε να αντιληφθεί το μέγεθος της δημοσιονομικής κρίσης.
Αν λειτουργούσαν τα ανακλαστικά του φθαρμένου πολιτικού μας συστήματος, αυτό θα ήταν λόγος άμεσης παραίτησης ή απομάκρυνσης του αρχηγού της πλειοψηφίας της Βουλής από αυτή τη θέση.
Δυστυχώς, όμως η διαφθορά, η διαπλοκή και η συσκότιση δεν επιτρέπουν να χυθεί φως σε ευθύνες και υπεύθυνους. 
Αυτό είναι το μείζον πολιτικό μας πρόβλημα.
http://emprosdrama.blogspot.com
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: