Ηδωνίδα Γη

Ηδωνίδα Γη
Η πραγματική διάσταση των πραγμάτων!

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Η Λούκα υποβάλλει ...παραιτήσεις αλλά αυτός που φεύγει σίγουρα είναι ο Παπακωσταντίνου!

Μετά την ανακοίνωση της άδικης οικονομικής πολιτικής του ΠαΣοΚ σας είχαμε θέσει το ερώτημα μήπως πρέπει να παραιτηθεί ο Υπουργός Οικονομικών;
Και τούτο γιατί μέσα σε λίγες μόνο μέρες αποδείχθηκε ότι, ο υπουργός, δεν είχε ούτε σχέδιο ούτε μπούσουλα για την έξοδο από την κρίση!
Οι  δηλώσεις του για την οικονομική πολιτική, πριν ανακοινωθούν τα φορολογικά μέτρα , ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτές που καλείται να εφαρμόσει στο εξής και στους πολίτες δεν μπορεί πλέον να εμπνέει εμπιστοσύνη !
Όπως π.χ.:
Στις 20 Ιανουαρίου σε συνέντευξη τύπου δήλωνε: 
«Δεν υπάρχει πρόθεση αύξησης του ΦΠΑ. Προετοιμαζόμαστε για ό,τι χρειαστεί. Στο 'ό,τι χρειαστεί' δεν περιλαμβάνεται η αύξηση του ΦΠΑ, νέοι φόροι», ξεκαθάρισε ο υπουργός.
Στις 3 Φεβρουαρίου σε συνέντευξή του στο MEGA δήλωνε : 
« Δεν θα ωφελήσει την οικονομία η αύξηση του ΦΠΑ»!
Από τις πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης τον Οκτώβριο διεφάνη η κόντρα των δύο Οικονομικών της Υπουργών.
Του κ. Παπακωνσταντίνου και της κ. Λούκας Κατσέλη!
Αποτέλεσμα της κόντρας ήταν η κ. Κατσέλη να υποβάλλει δύο φορές την παραίτηση της στον πρωθυπουργό, μέσα σε διάστημα τριών μηνών!
Την δεύτερη φορά, χθες,  η ...Λούκα Κατσέλη φέρεται να έχει υποβάλλει προφορικά την παραίτησή της, στον Γιώργο Παπανδρέου.
Η Υπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, χθες το βράδυ, μετά το νέο επεισόδιο που είχε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στη Βουλή, και του εξήγησε ότι η παραίτησή της είναι στη διάθεσή του, εφόσον κρίνει εκείνος ότι δημιούργησε με τη στάση της πρόβλημα στην Κυβέρνηση.
Ο Γιώργος Παπανδρέου λειτούργησε πυροσβεστικά, επανέλαβε ωστόσο ότι απαιτεί καλύτερη συνεργασία από τη Λούκα Κατσέλη και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ιδιαίτερα στη δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία.
Μην απορείτε ακόμη γιατί ο κ. Παπακωσταντίνου δεν εξήγγειλε τα μέτρα, αλλά ο κ. Πεταλωτής! .
Η απάντηση είναι  ότι μάλλον ο Παπακωνσταντίνου δεν θα αντέξει για πολύ στη θέση του καθώς ήδη έχει αναιρέσει το σύνολο των δηλώσεων και των υποσχέσεων που έχει δώσει στο πρόσφατο παρελθόν.
Όπως σας είπαμε στις αρχές Φεβρουαρίου δήλωνε στο Mega ότι δεν πρέπει να αυξηθεί ο ΦΠΑ καθώς κάτι τέτοιο δεν ωφελεί την οικονομία.
Πιο πριν, στις 14 Ιανουαρίου και ενώ η κυβέρνηση είχε απόλυτη γνώση της δημοσιονομικής κατάστασης έχοντας ψηφίσει και Προϋπολογισμό, ο Παπακωνσταντίνου δεσμευόταν ότι :
« το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή τον Φεβρουάριο προβλέπει χορήγηση της αύξησης πάνω από τον πληθωρισμό σε αμοιβές που δεν υπερβαίνουν τα 2.000 ευρώ μηνιαίως και περικόπτεται το κονδύλι για τα επιδόματα κατά 10% με προοδευτικό όμως τρόπο . 
Δηλαδή, οι χαμηλοί μισθοί θα δουν ελάχιστη ή και καθόλου περικοπή επιδομάτων και οι υψηλοί μισθοί, υψηλότερη»!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι έχουν ζητήσει από τον Παπανδρέου να τον αποσύρει … διακριτικά, καθώς εκείνος δεν έχει σκοπό να το κουνήσει από τη θέση του.
http://emprosdrama.blogspot.com
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: